massages

algemene informatie

Massage beïnvloedt de doorbloeding en stofwisseling in de spieren en weefsels. Afvalstoffen worden afgevoerd.

Wat is een holistische massage? In het holisme gaan we ervan uit dat lichaam en geest één zijn. Een klacht kan een signaalfunctie hebben. Het lichaam vraagt om aandacht voor iets dat gezien en gevoeld wil worden. Door middel van massage kun je je bewust worden van de spanning en de aandacht die het lichaam vraagt. De massage geeft je ruimte om bij het gevoel te komen en te blijven. Bij een holistische massage gaat het niet alleen om symptoom bestrijding of de klacht wegmasseren maar creëren we ruimte om te voelen wat de oorzaak is die ten grondslag ligt aan de klacht. Door de spanning door ontspanning te voelen kan deze minder worden.

Wat is mijn holistische visie? Bij mijn massages beoog ik dat je je bewust wordt van de spanning en ontspanning in je lichaam en de aandacht die je lichaam en geest vragen. Ik geef massages met volle aandacht en respect voor jou en je lichaam. Massage kan ruimte creëren om stil te staan bij jezelf en je gevoelens. Spanning en ontspanning worden bewust ervaren, door de bewustwording neemt de spanning af.

welke massage?

Meestal gebruik ik een combinatie van verschillende massagevormen. De massage die ik toepas is geheel in overeenstemming met wat je op dat moment nodig hebt.

De massagevormen die ik aanbied zijn: klassieke massage, energetische/haptische massage, voetreflexologie, bindweefsel massage, holistic pulsing, chakra/polariteitsmassage en ontspannings massage. Voor kinderen is er een kindermassage en voor zwangere vrouwen een speciale zwangerschapsmassage.

massagevormen

klassieke massage

De klassieke massage sluit het meeste aan op de Westerse manier van denken en richt zich voornamelijk op de spieren. Ik werk met verschillende technieken die de spierspanning, bloedsomloop, stofwisseling beïnvloeden en verbeteren.

energetische/haptische massage

De energetische of haptische massage is gericht op de energie in ons lichaam. Deze energie kan verstoord of geblokkeerd zijn hetgeen invloed heeft op het lichaam. De massage is minder gericht op de spieren maar beoogt vooral om de stroming in het lichaam weer opgang te brengen.

voetreflexologie

Op je voeten bevinden zich drukpunten die corresponderen met delen in de rest van je lichaam bijvoorbeeld de organen, benen, hoofd. Door het masseren van de voeten raak ik het hele lichaam aan. De behandeling heeft invloed op de bloedsomloop, lymfestroom en energiestroom in het lichaam. Het lichaam komt tot rust en de massage kan een ontspannende invloed hebben.

bindweefsel massage

Bij bindweefsel massage worden de huid en het onderliggende intensief gerold. Deze massage is gebaseerd op de relatie tussen huid, organen en spieren die via de zenuwbanen met elkaar verbonden zijn. Bij deze massagevorm kunnen ook dieper gelegen gevoelens geraakt worden.

holistic pulsing

Holistic pulsing is een massage vorm waarbij het lichaam als het ware gewiegd wordt. Door het lichaam te pulsen wordt deze in een bepaald ritme gebracht.Lichaamsvloeistoffen en energiestromen worden in beweging gezet en komen terug in hun oorspronkelijke, vrije stroming wat het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Tijdens deze massage lig je gekleed op de massagetafel.

chakra/polariteits massage

Je chakra’s zijn de energiecentra van je lichaam deze zijn met elkaar verbonden via de meridianen. Als de chakra’s uit balans zijn of iets verstoord de balans dan is er iets in je lichaam dat om aandacht vraagt. Tijdens de massage kun je je bewust worden wat het is dat aandacht vraagt. Als de chakra’s in evenwicht zijn ontstaat er harmonie.

kindermassage

Massage is ook voor kinderen een prima manier om te ontspannen en rust te creëren. Door massage krijgen kinderen een beter contact met hun lichaam en hun gevoel. Dit maakt ze sterker om alle indrukken te verwerken en los te kunnen laten.

Voor welke kinderen? Kinderen die onzeker, boos of verdrietig zijn. Kinderen die moeite hebben met slapen. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten of vaak klagen over buik- of hoofdpijn. Kinderen die heel druk zijn. Of kinderen die juist heel rustig zijn en door de massage meer energie krijgen.
Niet elk kind kan en wil meteen aangeraakt worden daarom kan een behandeling ook in eerste instantie bestaan uit spelletjes doen en een verhaal lezen. Als het vertrouwen is opgebouwd, kan er een begin gemaakt worden met de massage.

Bij jonge kinderen mag de ouder bij de behandeling aanwezig zijn (zolang dit het proces van het kind niet in de weg staat).

zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn: pijn in de rug, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. Een zwangerschapsmassage geeft vaak directe verlichting van de pijn en het ongemak en brengt een gevoel van ontspanning en welbehagen.

Een zwangerschapsmassage kan op elk moment van de zwangerschap ondergaan worden. De massage kan o.a. plaatsvinden liggend op de rug omdat ik gebruik maak van een zogenaamd warmwater matras. Op deze manier kan ik de rug masseren terwijl je toch op je rug ligt.

ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage kan bestaan uit een combinatie van de hierboven genoemde massagevormen. Deze massage heeft tot doel bloed- lymfe- en energiecirculatie te stimuleren en hierdoor ontspanning te ervaren. Bij een ontspanningsmassage neem ik geen uitgebreid intakegesprek af. De behandeling zal ongeveer een uur in beslag nemen.

 

 

 

 

voor wie (niet)?

Massage is voor iedereen: jong, oud. Leeftijd is geen beperking. Er kan niet gemasseerd worden in de volgende gevallen:

– Koorts
– Hartafwijking
– Hevige pijn
– Algeheel onwelzijn

Als je twijfelt, neem dan gerust contact met mij op. Ben je onder behandeling bij een arts, therapeut, specialist of gebruik je medicijnen, neem dan eerst contact op met de behandelaar of je gemasseerd mag worden.